גוגל משנה את אסטרטגיות ה-Target CPA וה-Target ROAS: מה חייבים לבדוק לפני 17 באוגוסט

גוגל אדס משנה איך Target CPA ו-Target ROAS עובדים מ-17 באוגוסט. מה זה אומר לקמפיינים שלכם ואיך להיערך.

12/08/2026 בלוג

גוגל מכריזה על שינוי מהותי באופן שבו אסטרטגיות הצעה מבוססות-יעד כמו Target CPA ו-Target ROAS יתפקדו בקמפיינים שמוגבלים בתקציב. החל מה-17 באוגוסט 2026, קמפיינים כאלה יתחילו להתכנס בעקביות רבה יותר ליעד שהוגדר בפועל, גם כשמעדכנים תקציב. מי שמנהל היום קמפיינים שמצליחים "לנצח" את היעד שהוגדר להם עלול לראות ירידה בביצועים אם לא יבדוק את ההגדרות מראש. במאמר הזה נסביר מה בדיוק משתנה, למה זה קורה, ואילו פעולות כדאי לבצע כבר עכשיו.

מה בעצם משתנה באסטרטגיות ההצעה מבוססות-יעד

כשקמפיין מסומן כ"מוגבל בתקציב" (Limited by budget) ומשתמש באסטרטגיית הצעה מבוססת-יעד, לעיתים הוא מצליח "לעקוף" את היעד שהוגדר לו ולהביא ביצועים טובים יותר ממה שביקשתם. זה נשמע כמו חדשות טובות, אבל בפועל זה יוצר חוסר עקביות: ברגע שמעדכנים תקציב, הביצועים עלולים להשתנות בצורה שקשה לחזות.

אחרי ה-17 באוגוסט, גוגל תגרום לקמפיינים המוגבלים בתקציב להתכנס בעקביות רבה יותר ליעד שהוגדר להם בפועל, גם כשהתקציב זז. המשמעות: אם הקמפיין שלכם ביצע היסטורית טוב יותר מהיעד, סביר שתראו את הביצועים "נסוגים" לכיוון היעד שכתוב במערכת, לא לכיוון מה שהוא באמת השיג.

דוגמה מהשטח

גוגל עצמה נותנת דוגמה פשוטה: קמפיין עם Target CPA של 10 דולר, שבפועל הגיע ל-CPA בפועל של 5 דולר. עד היום, קמפיין כזה יכול היה להמשיך "ליהנות" מהביצוע הטוב. אחרי השינוי, הוא יתחיל להתכנס בהדרגה ל-10 דולר, אלא אם תעדכנו את היעד בעצמכם ל-5 דולר או לכל יעד אחר שמתאים למטרות העסקיות שלכם.

למה זה קורה עכשיו, ואיך זה משפיע על קמפיינים מרובי-ערוצים

גוגל מסבירה שהמטרה היא לתת למפרסמים ביצועים עקביים וצפויים יותר, בעיקר כשמגדילים תקציב. עד היום, הגדלת תקציב לקמפיין שחרג חיובית מהיעד הייתה לעיתים קרובות מתכון לתנודתיות: הביצועים "התייצבו" מחדש בצורה לא צפויה. אחרי השינוי, אפשר יהיה להגדיל תקציב בביטחון רב יותר, כי המערכת תשמור על עקביות ביחס ליעד שהוגדר.

חשוב לשים לב: בקמפיינים מרובי-ערוצים כמו Performance Max ו-Demand Gen, השינוי עשוי גם להזיז את חלוקת התנועה בין הערוצים השונים, לא רק את המספרים הכוללים.

מי בכלל מושפע: Search, Shopping, Performance Max ו-Demand Gen נכנסים לשינוי. Display ו-Hotel כבר עובדים בהתנהגות החדשה. App Campaigns, Video reach ו-Video view campaigns (VVC) ממשיכים להתנהג כמו היום ולא מושפעים.

כלי ה-Bid Target Adjustment Tool

כדי לעזור למפרסמים להיערך, גוגל השיקה כלי ייעודי: Bid Target Adjustment Tool. הוא זמין כבר עכשיו בחשבון גוגל אדס בשתי דרכים:

  • דרך ההתראות בחשבון – חיפוש הודעה עם הכותרת "Review your campaign targets" בראש הדשבורד או באייקון ההתראות, ולחיצה על "Review campaigns".
  • דרך עמוד הקמפיינים – כניסה להגדרות של כל קמפיין בנפרד, בחירה ב-Bidding, ולחיצה על "Review campaigns".

הכלי מציג לכם בדיוק אילו קמפיינים חורגים מהיעד שלהם, ומאפשר לעדכן את היעד בלחיצת כפתור אחת בהתאם לביצועים בפועל.

אילו אפשרויות עומדות לרשותכם

חשוב להבהיר: גוגל לא תעדכן עבורכם שום יעד או תקציב באופן אוטומטי. הבחירה נשארת בידיים שלכם, ויש כמה מסלולים אפשריים:

  1. להשאיר את היעד כפי שהוא – אם היעד הנוכחי משקף נכון את המטרות העסקיות שלכם, אין צורך לגעת בו. פשוט צריך להיות מודעים לכך שהביצועים עשויים "להזדחל" לכיוון היעד הרשמי.
  2. לעדכן את היעד לפי הביצועים האחרונים – שימוש בכלי כדי להגדיר יעד שמשקף את מה שהקמפיין באמת השיג לאחרונה, ולשמור על הרמה הנוכחית.
  3. להגדיר יעד מותאם אישית – לקבוע יעד חדש לגמרי, בהתאם למטרות הרווחיות של העסק, לא בהכרח זהה למה שהיה או למה שקורה עכשיו.
  4. לעבור לאסטרטגיית Maximize Conversions או Maximize Conversion Value – אסטרטגיות שלא מתבססות על יעד קבוע אלא מנסות לנצל את מלוא התקציב. שימו לב: ה-CPA או ה-ROAS בפועל עלולים להיות תנודתיים יותר עם שינויי תקציב.
  5. להגדיל תקציב – אחרי השינוי, אפשר להגדיל תקציב בביטחון רב יותר בקמפיינים שמוגבלים היום, כי המערכת תשמור על עקביות מול היעד. גוגל ממליצה לתת לתקציב "מרחב נשימה" מעל ההוצאה היומית הממוצעת, ולבדוק תוצאות אחרי מחזור המרה אחד או שניים, לא מיד למחרת.

מה זה אומר בפועל למפרסמים בישראל

מהניסיון שלנו עם קמפיינים בניהול Young Media, זה בדיוק סוג השינוי שקל לפספס כי הוא לא "שובר" שום דבר ביום אחד. הקמפיין ימשיך לרוץ, אבל בשקט, ה-CPA או ה-ROAS יתחילו לזחול לכיוון שלא בהכרח מתאים למטרות שלכם. ההמלצה שלנו: לפני ה-17 באוגוסט, לעבור על כל הקמפיינים שמוגדרים "Limited by budget" עם Target CPA או Target ROAS, ולבדוק אם היעד שרשום שם עדיין רלוונטי למה שאתם באמת רוצים להשיג, לא רק למה שהיה נכון כשהגדרתם אותו לראשונה.

סיכום

השינוי הזה בגוגל אדס לא דורש פעולה מיידית, אבל דורש תשומת לב. קמפיינים שמבצעים טוב יותר מהיעד שלהם עלולים "להירגע" חזרה לכיוון היעד הרשמי, וכל מי שמנהל תקציב מדיה משמעותי כדאי לו לבדוק את ההגדרות לפני שהשינוי נכנס לתוקף. רוצים שנעבור יחד על הקמפיינים שלכם ונוודא שהיעדים מותאמים למטרות העסקיות האמיתיות שלכם? דברו איתנו ב-Young Media.

מומלצים עבורך

רוצים לעבוד איתנו?

    השארת פרטים

    תפריט נגישות